Wednesday, February 29, 2012

Tõeline brownie

Sõbrapäeval otsustasin küpsetada midagi head ja netis surfates leidsin Jamie Oliver'i retseptide hulgast "bloomin' brilliant brownies". Ja need tõesti on bloomin' brilliant - mõnusalt šokolaadised, pealt krõbe ja seest mahlane.





250 g võid
200 g tumedat 70% šokolaadi - tükkideks murtud
80 g kakaod
65 g jahu
1 tl küpsetuspulbrit
300 g tuhksuhkrut - tegelikkuses võib vist veelgi seda kogust vähendada
4 suurt muna

Ma lisasin taignasse veel:
75 g kuivatatud jõhvikaid
50 g mandlilaaste

Eelkuumuta ahi 180 kraadini. Kasutasin ümmargust koogivormi, kuna polnud piisavalt suurt brownie-vormi, vooderda küpsetuspaberiga. Sulata või ja šokolaad veevannil. Ma olin nautkene mugav ja sulatasin või mikrokas ja siis panin või sisse šokolaadi, mis ise ära sulas.  Sega, kuni segu on ühtlane, siis lisa jõvikad ja mandlilaastud. Eraldi kausis sega omavahel kakao, jahu, küpsetuspulber ja tuhksuhkur ning lisa šokolaadisegule. Sega korralikult. Klopi munad kergelt vahule ja lisa taignale ning sega, kuni on ühtlane.

Kalla tainas vormi ja küpseta ahjus umbes 25 minutit. Ära üle küpseta, muidu kaob mahlasus ära! Lase jahtuda ja lõika siis parajateks tükkideks. Ma loomulikult ei suutnud ära oodata, millal brownie maha jahtub :P.

No comments: