Hõrk punasesõstra-maasika pirukas
Vaja läheb:
3,5 dl jahu
1 tl küpsetuspulbrit
110 g pehmet võid (mina unustasin loomulikult varem või välja võtta, seega oli ta mul suht tahkes olekus)
1,2 dl suhkrut (võib ka natukene vähendada kogust, olenevalt sellest, milliseid marju kasutada)
2 munakollast
1,5 tl riivitud sidrunikoort (ma ei pannud, sest polnud sidrunit kodus, aga annab kindlasti väga hea meki juurde)
2 munavalget
1,2 dl suhkrut
2 tl maisitärklist
umbes 5 dl punaseid sõstraid ja maasikaid (võib panna ka muid marju)
- Taigna valmistamine: Sega omavahel jahu ja küpsetuspulber kokku. Lisa sinna või, suhkur, munavalged ja riivitud sidrunikoor ning sega, kuni moodustub ühtne mass. Pane külmkappi 30 minutiks.
- Eelkuumuta ahi 165 kraadini. Võita lahtikäiv koogivorm ja suru tainas vormi.
- Küpseta põhja umbes 25 minutit või kuni põhi on kuldkollane.
- Täidise valmistamine: Vahusta munavalged kõvaks vahuks, siis hakka vaikselt lisama suhkrut ja maisitärklist (ma segasin nad omavahel kokku). Vahusta 5 minutit. Lisa marjad segule ning kalla eelküpsetatud põhjale.
- Küpseta ahjus, kuni kate on õrnalt pruunikas. Minul võttis aega kuskil 15 minutit, aga võib võtta vähem kui ka kauem aega.
Head isu!
No comments:
Post a Comment