Sunday, February 27, 2011

Purune maasikapirukas

Tegelikult oli nii, et tahtsin teha ploomipirukat. Retsept oli isegi välja vaadatud, kuid ma ei leidnud kuidagi poest külmutatud ploome, kuigi ma tean, et need eksisteerivad. Mis siis ikka, olin ennast juba küpsetamislainele seadnud ning siis tuulasin sügavkülmas ringi ja leidsin külmutatud maasikaid. Niisiis, asendasin ploomid maasikatega.



Purune maasikapirukas

Põhi:
125 g võid
0.5 dl suhkrut
3 dl jahu

Täidis:
1 liiter maasikaid
0.6 dl fariinsuhkrut
0.6 dl suhkrut
0.6 dl jahu
0.25 tl soola
0.5 tl kaneeli
1 sl sidrunimahla

Kate:
1.2 dl suhkrut
1.2 dl jahu
0.5 tl kaneeli
0.25 tl kardemoni
3 sl külma võid

  1. Põhja jaoks sega või, suhkur ja jahu. Suru tainas võitatud 24 cm läbimõõduga pirukavormi põhja ning äärtele. 
  2. Kuumuta ahi 190 kraadini.
  3. Samal ajal sega täidise jaoks kausis kõik täidise ained omavahel ning kalla põhjale.
  4. Katte valmistamiseks pane kõik ained ühte kaussi ning näpi see purutaoliseks massiks ja raputa piruka peale.
  5. Küpseta 190 kraadi juures 50-60 minutit või kuni täidis hakkab mullitama ja kate kuldpruun.
Meil kadus see kook põhimõtteliselt ühe õhtuga :).

No comments: