Purune maasikapirukas
Põhi:
125 g võid
0.5 dl suhkrut
3 dl jahu
Täidis:
1 liiter maasikaid
0.6 dl fariinsuhkrut
0.6 dl suhkrut
0.6 dl jahu
0.25 tl soola
0.5 tl kaneeli
1 sl sidrunimahla
Kate:
1.2 dl suhkrut
1.2 dl jahu
0.5 tl kaneeli
0.25 tl kardemoni
3 sl külma võid
- Põhja jaoks sega või, suhkur ja jahu. Suru tainas võitatud 24 cm läbimõõduga pirukavormi põhja ning äärtele.
- Kuumuta ahi 190 kraadini.
- Samal ajal sega täidise jaoks kausis kõik täidise ained omavahel ning kalla põhjale.
- Katte valmistamiseks pane kõik ained ühte kaussi ning näpi see purutaoliseks massiks ja raputa piruka peale.
- Küpseta 190 kraadi juures 50-60 minutit või kuni täidis hakkab mullitama ja kate kuldpruun.
No comments:
Post a Comment