Viimasel ajal olen hakanud küpsetama rohkem kooke toorjuustust. Eile otsustasin teha just seda toorjuusutkooki, milles sisaldub nii valge kui ka tume šokolaad ja kui koogis on juba šokolaad, siis saab see ainult olla maitsev!
Šokolaadine juustukook
Põhi:
umbes 200 g Selga šokolaadiküpsiseid
90 g võid - sulata
Kate:
600 g toorjuustu (kasutasin Farmi)
3 muna
200 g hapukoort
3 sl suhkrut
1 tl vanillsuhkrut
180 g valget šokolaadi
180 g tumedat šokolaadi - soovitavalt ikka mõru, mitte piimašokolaad
Põhja tegemiseks purusta küpsised ning lisa purule sulatatud või, sega korralikult ära ning suru lahtikäivasse koogivormi. Mina kasutasin 24 cm läbimõõduga vormi. Katte tegemise ajaks pane põhi külmkappi.
Eelkuumuta ahi 160 kraadini.
Täidise valmistamiseks pane kaussi toorjuust, munad, hapukoor ja suhkrud ning vahusta miksriga, kuni segu on ühtlane. Jaota toorjuustumass kahte erinevasse kaussi võrdselt. Ühte kaussi lisa sulatatud valge šokolaad ja sega mikserdades ära. Teise kaussi lisa tume šokolaad ning niisamuti sega mikserdades ära. Võta külmkapist põhi välja ja kalla kõigepealt hele toorjuustusegu põhjale, siis lisa tume toorjuustusegu. Kihtide segunemiseks, tõmba spaatliga 8-kujulisi ringe ning pane kook ahju. Küpseta ahjus umbes 1 tund. Kui pealt hakkab liialt pruuniks minema, kata kook fooliumiga. Kui kook ahjust välja võtta, siis võib ta veel natukene võdiseda (tundub, et oleks nagu vedel). Lase koogil jahtuda ning võimaluse korral aseta külmkappi enne serveerimist, et ta oleks jahe. Hea on valmistada kook eelmisel õhtul, et saaks üleöö seista. Seistes läheb kook paremaks.
Eelmine kord, kui seda kooki tegin, pidin kodunt ära minema ning ütlesin vennale, et võtaks koogi ahjust välja ning tema vaatas, et kook on veel vedel ja lasi koogil nii kaua ahjus olla, kuni ta enam ei võdisenud ning oli pealt tumetumetume. Õnneks polnud täidis ära kõrbenud ning kook oli täitsa maitsev, ainult võib-olla natukene kuiv.
No comments:
Post a Comment